Quote Originally Posted by Huib
Fred,

...

Toen ik begin dit jaar naar een nieuwe baas wisselde kreeg ik van de oud-collega's een aantal AA boeken o.a. eentje met foto's die AA gemaakt heeft in opdracht van Ministerie van Binnenlandse zaken: afgezien van de waanzinnige slechte reproducties zijn het ook onstellend slechte foto's imho, slechte composities, saaie onderwerpen, brrr.

Die 20 tot 40 bekende foto's zijn ook niet zo maar heel bekend, het is dat wat na kritische selectie uit het mans oevre overblijft en dat geeft te denken als je weet hoeveel foto's hij wel niet gemaakt heeft.

Huib
Volkomen met je eens Huib. De link toont de bekende plaatjes. En ondertussen met al de zijn kennis zijn er fotografen die AA voorbijsteken.

Nu in de "Making of 40 photographs" zijn ze wel heel goed afgedrukt. En ik wens dat ik er zo een paar in huis hangen had. Of dat ik er sommige van dit niveau gemaakt had. Grapje!

Het boek 'Ansel Adams at 100' geeft denk ik een beter beeld van de man zijn kwaliteiten. bvb 101 Stump Trinidad Head van 1966... pfffffff
of bvb 70 Grass Yosemite Valley

Maar inderdaad, AA is een mythe geworden.
Ondertussen zijn er, ik vermoed,wellicht dank zij hem, tientallen AA adepten
met belangrijker oeuvre.

Misschien eens een lijst samenstellen ervan?

Fred