Quote Originally Posted by Huib
Toen ik begin dit jaar naar een nieuwe baas wisselde kreeg ik van de oud-collega's een aantal AA boeken o.a. eentje met foto's die AA gemaakt heeft in opdracht van Ministerie van Binnenlandse zaken: afgezien van de waanzinnige slechte reproducties zijn het ook onstellend slechte foto's imho, slechte composities, saaie onderwerpen, brrr.

Die 20 tot 40 bekende foto's zijn ook niet zo maar heel bekend, het is dat wat na kritische selectie uit het mans oevre overblijft en dat geeft te denken als je weet hoeveel foto's hij wel niet gemaakt heeft.

Huib
Waarmee hij weer een mens wordt net als jij en ik. In werkelijkheid zijn bijna alle bekende foto's van Adams in de jaren 30 en 40 gemaakt. Maar hij is daarna nog 30 jaar fotograaf gebleven. En ook tijdens zijn meest artistieke periode moest hij zijn brood verdienen met portretten en opdrachten van industrie en overheid. Bijna niks daarvan is de moeite waard.

Enige tijd geleden heb ik in de buurt van Parijs een tentoonstelling bezocht van Robert Doisneau. Een fotograaf die werkelijk geweldig werk heeft gemaakt van het leven in de Parijse voorsteden. De tentoonstelling toonde alle foto's van een bruiloft. Het was miserabel werk. De eerste de beste bruidsfotograaf doet het beter. Maar er zat één foto bij die werkelijk geweldig was.

Tja, ik geloof dat topfotografen ook maar gewoon mensen zijn zoals jij en ik. De fotograaf die 36 goede foto's op een rolletje produceert bestaat volgens mij helemaal niet.

Moraal: laat alleen je beste werk aan anderen zien.

G.