Voor 50 heb je een mooie poster van een bekende foto.

Ik denk dat Paul gelijk heeft, als je berekent wat er in de marktprijs van een foto verrekend is, kom je vanzelf op een hoog bedrag. Als eerste natuurlijk materiaalkosten, dan afschrijvingen op de doka-apparatuur, vervoer en kosten gemaakt om de foto te nemen (bijvoorbeeld hotel, eten, drinken, evt. vergunningen, entree, etc.). Zodra alle kosten verdisconteerd zijn, moet de fotograaf ook nog te eten hebben en zijn hypotheek betalen. Daarnaast wil de fiscus ook een graantje meepikken van je kunstwerk. Veel klanten kopen de afdruk graag netjes in een lijst, doe je dit goed op 100%-achiveerbaar-super-museumboard plus extra duur ontspiegeld glas en een handgemaakte lijst, dan is 500 - 1000 helemaal zo gek nog niet.

De meeste verkopende fotografen moeten er van leven, als het hobbyisten zijn, zal dit natuurlijk in de prijs schelen, echter als er al een markt is waar men bereid is om 1000+ te betalen voor een mooie afdruk, waarom zou je er dan onder gaan zitten?

Over de 'limited editions' valt inderdaad te twisten, hoewel ik wel eens een interview met een fotograaf gelezen heb die van een negatief 15 afdrukken maakte en vervolgens het negatief vernietigde!