Henk Ik vind het steeds leuker indien MEMBERS reageren. Je hebt mijn post niet helemaal goed gelezen. In schrijf ik heb een V35, totaal compleet met alle negatiefhouders, kleur en vc modul. Er wordt echter een 2C
aangeboden. Nu is er een groep die nu eenmaal een voorkeur hebben voor glas condensors omdat dat een beter contrast zou geven. Destijds zijn daar zeer uitvoerige discussies over gevoerd in de fotobladen. Het zou me niets verbazen indien deze post de discussie weer doet op laaien. Dan heb ik geloof ik weer wat op mijn geweten. Ik had het eerste type lens. Deze had een slechte recentie, een soort soft focus objectief, en heb prompt een Schneider WA Asph componon aangeschaft. Ook de schacht met de dubbele "condensor"
zit er inmiddels op. Weet jij overigens dat leitz in een van Leica blaadjes adviseert om de spanning over te zetten op 250V, dit in belichtingstijd na genoeg geen effect heeft en de levensduur van de lamp bijna verdubbeld. IK heb in alle apug conversatie daar nog nooit iets over gelezen zelfs in de mooie site die hierboven is AANBEVOLEN.
Indien ik je goed begrijp kan je zonder meer zonder een splitmodule van meneer Heiland. Ik heb er tot heden
ook nooit behoefte aangehad maar als je het commentaar van "DE GROEP" leest kan je er niet van buiten
Eventjes tot zover
m.vr.gr.Theo