Het stoort me ook al jaren dat er geen productiedatum op de verpakking staat. Maar ook de samenstelling kan je niet controleren. Wijzigingen in formuleringen kun je niet constateren. Ik vond dat een goede beurt van Wolfgang Moersch, die zet de ingrediėnten wel op de verpakking. Zo'n vanzelfsprekende openheid van zaken zijn we zelfs niet gewend van de overige producenten. Is dat niet verplicht in Europa? Geldt zeker alleen als je het opeet of -drinkt? Smaakt vast niet goed.Wat chemie betreft ben je beter af als je het Film Developing Cookbook koopt (heel goed houdbaar ), koop de gewenste chemie en maak het zelf. Of koop voorgemixed poeder i.p.v. aangemaakte vloeistof. Gebruik gedestilleerd water (of PEG) voor stockoplossingen.
Maar ook als je kant-en-klaar koopt: stop het zsm in bruin glazen flessen (te verkrijgen bij de apotheek) onder beschermende atmosfeer (propaan/butaan (aanstekervloeistof), een paar druppels ether, of beter nog: argon).
Houd de fles uit het licht (in de kast wegstoppen, ik zet de ontwikkelaar zelfs in de koelkast, maar ik weet niet of dit meetbaar is op de houdbaarheid) en natuurlijk ook ver weg houden van kinderhandjes (alhoewel dit met de houdbaarheid niets te maken heeft).