Quote Originally Posted by AgX View Post
Harry,

Waar vraag jij om met betrekking tot fotochemie?

-) aangifte datum van produktie resp. aangifte houdbaarheid in ongeopende staat

-) aangifte tijdstip van houdbaarheid na openen
In de eerste plaats ben ik er in ge´nteresseerd dat ik leesbare data vindt en niet zoals nu allerlei cryptische omschrijvingen.
Of dat nu de productiedatum is of de uiterste verbruiksdatum maakt me geen bal uit. Op een pak suiker van 1 kg staat het, op een pakje vanillesuiker van 6 gram staat het ook in begrijpelijke Jip & Janneke taal.
Het kan volgens mij niet zo zijn dat we voor meer dan 100 euri een pak Ilford papier kopen die al jaaaaarenlang op de verwarming heeft gelegen bij een of andere fotozaak of magazijn van de importeur.
Als ik straks weer een rol papier koop moet ik wel bijna 500 euri dokken mag ik dan weten hoe het zit?? Uiteindelijk is het bij film wel mogelijk dus waarom niet bij papier en chemie.
Het is bederfelijke waar en daar moet volgens mij dus zo'n datum op. Full stop.
Als ik vandaag of morgen eens even zin heb ga ik het toch eens aankaarten bij een of andere instantie. Misschien wel bij het Europese Hof want als ze zich bezig kunnen houden met de kromming van de bananen is dit wellicht een ander leuk klusje waar wel een of andere ambtenaar zin in heeft.

Aangifte houdbaarheid na tijdstip van openen is zeker ook een goede indicatie waar je iets mee kunt. Maar in mijn geval was het spul dat ik net geopend heb en voor Jan met de korte achternaam heb staan gebruiken met de vermeldde frustraties ten gevolge.
De stoom komt nog uit mijn oren als ik er aan denk..