Twee jaar geleden toen ik voor de eerste keer iets schreef op FAP was de wereld daar te klein. Ik heb toen een bericht gestuurd naar de moderatoren en de eigenaar van het forum. Uiteindelijk was het een en ander toch zo opgelost. Diegene die toen het hardste ageerde was uiteindelijk toch snel vertrokken.

Veel tips en tricks staan ook op het Phototec forum. Phototec is de Duitse verdeler van Amaloco Photochemicals uit Nederland. Ik schrijf daar ook wel regelmatig iets, maar ja wel in het Duits. Ik heb daar van 4 jaar geleden nog een leuke Slowaakse fotovriend in de Mala Fatra aan overgehouden. Ook daar met de familie op vakantie geweest, heel erg leuk en gastvrij. Bruine Beren gefotografeerd, prachtige natuur en zeer vriendelijke mensen.

We hebben vrij veel contacten in CZ en SK, ook natuurlijk i.v.m. onze import van de Foma films en fotopapieren.

Het is jammer dat er niet wat vaker uitwisseling is met de diversen fabrikanten. Dit gebeurt wel eens op het Phototec forum met Schneege van Ilford Duitsland en Holz van Agfa, Wolfgang Moersch en namens Amaloco geef ik, of Peter Löffler (van Phototec) daar ook wel eens specifieke Amaloco productinformatie. Best wel grappig en leerzaam.

Nou, ik zal nu wel in de ban gaan i.v.m. het verwijzen naar andere bronnen. Misschien dat Thomas Wollstein die vaak publicatie's in het Schwarz/Weiss Magazin schrijft ook wel eens iets wil toevoegen aan APUG.nl . Hij is ook wel in staat iets in het Nederlands te schrijven.
www.schwarzweiss-magazin.de

Oei, nu is het natuurlijk helemaal mis. En vergeet ook www.photocrack.com niet.

Groetjes,

Fotohuis RoVo

Robert

www.FotohuisRoVo.nl