Allen,

FAP is een algemeen forum, veelal is apparatuur het gespreksonderwerp, trekt vogels aan van divers pluimage aan en is daardoor "levendiger" dan APUG(-nl). NL.foto is mogelijk in dat opzicht en FAP-Plus-Plus.

Zover ik kan nagaan is het publiek voor APUG wat specifieker, ze zitten meer in elkaars straatje, delen naast fotografie ook dezelfde passie voor analoog, zijn iets meer op het proces en eindprodukt gericht, zijn iets minder met de 'hardwaretools' bezig. Geen wonder dat het hier rustiger is en dat er behoorlijk aan 'doodknuffelen' gedaan wordt door de bezoekers, wat zou je ook anders verwachten bij gelijkgestemden. (Denk effe b.v. eens aan een Linux-install-fest...daar knuffelen ze zich ook dood)

Geen van beide is beter tenopzichte van de andere, het is maar wat je zoekt, wat je belangrijk vindt en waar je het vind.

Kruistochten houden op andere fora, nieuwsgroepen e.d. om de superioriteit van het andere forum, haar bezoekers, proces, produkt en doelstelling te promoten acht ik een kinderachtige en zinlose daad. Het wekt doorgaans alleen ergernis, leidt tot een verharding van de standpunten en drijft de groepen alleen maar verder uit elkaar: Ik hoop nog steeds (en bedenk dat dames en heren fotografen): er is meer dat ons verbind dan ons verdeeld!!!!!

Dat wil niet zeggen dat er niet gediscussieerd mag worden, everything still goes. Maar bedenk dat jouw waarheid niet altijd andersman waarheid hoeft te zijn.

Huib