Quote Originally Posted by peterh
Het heeft mij ook verbaasd dat dat toch anders uitpakte dan ik dacht... ik vond uiteindelijk de diversiteit op FAP leuker dan (sorry, maar zo ervaar ik het) de soms wat akelige, sectarische gelijkgestemdheid hier - de zin "ik dacht dat we als 'analogen' beter met elkaar zouden werken ipv tegen elkaar...." geeft toch blijk van de opvatting alsof er zou zijn van een conflict, en dat is het nou juist niet.
Peter, ik deel je mening in deze. Over digitaal/analoog heb ik alleen maar een soort innerlijk conflict. Het vormen van kampen in loopgraven en het Bestrijden der Tegenstander vind ik werkelijk zonde van mijn tijd. De strijd voer je uiteindelijk tegen Madame Fotografie -- en tegen haar alleen. Nou, is dit niet mooi gezegd? :-)

Quote Originally Posted by peterh
En het aardige is: als het over mooie foto's gaat, maakt het, ook op FAP, allemaal geen donder meer uit. En het is best leuk als je daar een (analoog) fotootje plaatst en één van de grootste voorvechters van digitaal, met een hoeveelheid digitale ruggen voor zijn Rollei's waarmee hij foto's maakt waar je de rillingen van over de rug lopen zo mooi, heel eerlijk zegt "wat een mooie contrastoverbrugging van het mooie licht. Zou dat digitaal ook gaan???? Nu heb ik zelfs twijfels."
Mooi gezegd. Ik denk dat de les simpelweg is, dat "we van elkaar kunnen leren". Dat digitalen zich kunnen vergapen aan een analoge print en andersom, dat analogen soms moeten toegeven dat er via de digitale weg - cq. Photoshop - toch ook erg fraaie resultaten geboekt kunnen worden. Het is niet anders & beide heb z'n voor- en z'n nadelen, als het ware. Maar kampen -- nee, dank u.

Groet, Paul.