Quote Originally Posted by argentic
Sjonge jonge. Ik sta toch wel een beetje te kijken van deze discussies, zowel op FAP als op APUG. Alles wat ik gedaan heb ik het adres van APUG-NL bekend maken. Blijkbaar wordt dat meteen als concurrentie ervaren. Volgens mij is APUG van niemand een concurrent. Maar blijkbaar mag je op FAP niet wijzen op andere plekken waar liefhebbers van film eveneens ervaringen met elkaar uitwisselen. Ik had op FAP toch een wat andere mentaliteit verwacht. Het feit dat Hillie mijn eigen bericht heeft laten staan bewijst voor mij niet veel.
Ik merkte al op dat FAP wat dat betreft soms lange tenen heeft, dus dat ben ik met je eens.

Maar wat het in elk geval bewijst is dat ze de link niet verwijderd hebben.

Intussen ben ik blij dat er hier iets beschaafder met elkaar omgesprongen wordt dan op FAP of nl.foto. Maar blijkbaar ben je aan het doodknuffelen wanneer je elkaar niet schoffeert. In nederland is "vrije meningsuiting" blijkbaar synoniem geworden met "elkaar beledigen". Ik zal wel een ouwe zak zijn als ik vrije meningsuiting zie als "respect hebben voor andermans afwijkende opvattingen". Maar misschien moet ik emigreren naar BelgiŽ waar mensen het woord "fatsoen" nog niet beschouwen als ouwbollig.
Ik zal de laatste zijn om te beweren dat je een ouwe zak bent, want ik ben er ook eentje.
Maar er zit een enorme toonschaal tussen het "cocoonen" hier, en "elkaar schofferen". Ik weet niet hoe het op nl.foto zit, maar op FAP wordt iemand die "op de man speelt", of alleen en uitsluitend op het veroorzaken van controverse is, doorgaans op adequate wijze van repliek gediend - en niet alleen door de moderators, maar ook door een grote groep gewone gebruikers. Het hartgrondig met elkaar oneens zijn mag, zolang er maar niet op de man gespeeld wordt.

Of dat in BelgiŽ anders is weet ik overigens nog zo net niet... als ik zo eens zie op welke wijze de AEL en het Vlaams Belang hun standpunten uitwisselen heb ik daar nog weleens mijn twijfels over
En ik lig op FAP ook nog weleens met twee of drie Vlamingen overhoop die naar mijn smaak nog weleens uit de bocht willen vliegen als het gaat om de manier waarop ze dingen menen te moeten kunnen zeggen.

Op die toonschaal opereert FAP op een andere plaats dan APUG, en gek genoeg voel ik mij, als fanatiek beoefenaar van de natte fotografie, maar ook als propagant van de stelling dat bij vrijheid van meningsuiting ook verantwoordelijkheid voor meningsuiting hoort, me bij FAP beter op mijn plaats.
Let wel: ik zeg niet dat FAP beter is... ik merk alleen op dat ik me bij FAP beter thuisvoel.

peter