Allen,

Ik kan mij de begindagen van FAP forum nog levendig herinneren, weinig deelnemers, rustig, beschaafd, belangeloos antwoord geven....

huib


Quote Originally Posted by argentic
Apug-nl is niet in het leven geroepen om te "cocoonen", maar omdat er op nl.foto geen zinnige discussie meer te voeren was over natte fotografie. Enkele jaren geleden was belangeloos advies, en van mening verschillen zonder op de man te spelen, ook de regel in nederlandse nieuwsgroepen en forums. Binnen minder dan een jaar is dat volledig veranderd. "Op de man spelen" is blijkbaar de stijl geworden. En digitaal werd de norm. Je werd als natte fotograaf weggehoond. Op elke doodnormale analoge vraag kreeg je in het beste geval een digitaal antwoord. En in het slechtste geval werd je uitgescholden. Niet met argumenten, maar met flauwe of kwetsende opmerkingen. Je kreeg in elk geval geen normale antwoorden meer op normale vragen. Dus heb ik apug-nl in het leven geroepen.

"Cocoonen" is geen doelstelling van apug-nl. De engelstalige apug forums tellen meer dan 3000 deelnemers. En daar worden hevige discussies uitgevochten. (Wel met het minimum aan respect wat wij in Nederland blijkbaar verleerd zijn.) Intussen is het aantal nederlandstalige apug deelnemers beperkt. Dus je krijgt gemakkelijker dat mensen het met elkaar eens zijn. Maar niemand verbiedt jou om andere meningen te ventileren. Zolang je maar discussieert met argumenten.