Er zijn 3 mengboxen gemaakt voor de multigraph. Te weten kleinbeeld, middenformaat en 4 X 5. Deze zijn makkelijk te onderscheiden aan de hand van de opening aan de zijde van het negatief. Deze zijn een paar mm groter dan het formaat waarvoor ze bedoeld zijn.
Voor een 74 X 24 negatief zou ik op zoek gaan naar een 100 of 105 mm vergrotings objectief. Waarschijnlijk gaat het ook met een 90mm Maar je gaat op zeker met een iets langer brandpunt.

Mijn vraag wat betreft de belichtingstijd was meer om uit te vinden of er wel de juiste lamp in je apparaat zit. De multigraph is een zogenaamde closed loop systeem. Deze is ingesteld op een bepaalde lichtopbrengst. Deze wordt tijdens het belichten gemeten. De trafo / voeding wordt bij geregeld om de ingestelde hoeveelheid en kleur licht te verkrijgen. Je voelt al aan dat bij het gebruik van de verkeerde lamp het een en ander grondig mis kan gaan. En misschien wel een vroegtijdig einde van je voeding heeft bewerkstelligd. Het zou natuurlijk jammer zijn als je de zaak laat repareren het ding weer snel zou stuk gaan.