Willie Jan
Ik heb voor mezelf er een gemaakt, zal niet zeggen dat het een juweeltje is maar hij werkt wonderwel.
Ik heb een harde plastiek soort gebruikt dewelke mensen soms gebruiken om glas te vervangen als het gesneuveld is , de juiste benaming ken ik zo niet ,maar in elke doe het zelf zaak hebben ze het wel, heb dikte van 3mm gebruikt. Heb een bak gemaakt voor 30x40 foto's.
De buitenmaat is 40x50, 50cm lang omdat je nog plaats moet voorzien voor de wateraansluiting. Hiervoor heb ik een aansluiting van een oude douchekop genomen.
In de hoogte heb je ruimte onderaan nodig om het water te laten instromen.
Dus het eigenlijke gedeelde voor de foto's is dus iets groter dan 30x40. heb onderaan een voet geplaats die ongeveer in het midden van het spoelgedeelte is geplaats, in alle onderdelen hiervan gaten geboord om het water telaten doorstromen.
De breedte van de bak bepaal je zelf met het aantal gleuven of liever het aantal foto's die je gelijker tijd wilt spoelen.
Heb dus de buitenkant verstevigt met alluminium hoeken en aan de hoeken onderaan speciale hoek profilen, want er komt toch zeker een hele druk op de bak van binnen uit.
Heb tec 7 en waterdichte siliconen gebruikt om alles waterdicht te maken, zoals de plaatsing van de douchekop.
De plaat die dus op ongeveer op ongeveer10cm van de buitenkant staat dient dus ook om de gleuven tegen te bevestigen, in deze plaat heb ik geen gaten gemaakt, zodat het water zeker langs de onderkant de foto's bereikt en zo naar boven glijt tussen de gleuven en over de bovenkant de bak verlaat.
Ik hoop dat je zo ongeveer verstaan hebt,als je een beetje logich nadenkt is het niet zo moeilijk om er een samen te stellen, zorg er zeker voor dat je tussen de gleuven kunt met de vingers om de foto's er uit te nemen ,wat je zeker voorzichtig moet doen.
Groeten, Ludo