Quote Originally Posted by Huib
Allen,

Ik kan mij de begindagen van FAP forum nog levendig herinneren, weinig deelnemers, rustig, beschaafd,
Poeh... praten we over hetzelfde FAP? Met de oprichtingsperikelen van de HFC, Daguerre, zijn alter ego Daquerre, RAF, en al die andere voetzoekers?
Ik denk dat FAP dezer dagen beschaafder is dan toen. Grinnik.

Niet rustiger, integendeel, duidelijk levendiger, maar wel beschaafder. Zal denk ik voor een deel met de moderatie te maken hebben, maar ook met het zelfreinigend vermogen van elk forum met een zeer actieve kern.

Maar even serieus en back on topic - ik denk niet dat dit forum hetzelfde risico loopt. FAP sluit digitale fotografie niet uit, en oefent daardoor een grotere aantrekkingskracht uit op mensen die zich niet traditioneel al met fotografie bezig houden, maar er door de hedendaagse digitale hype ingezogen zijn - net als nl.foto overigens.
Als er van de vijftig eentje serieus gegrepen wordt door de fotografie, en zich er daadwerkelijk in verdiept, vind ik dat trouwens winst, maar dat terzijde.

APUG heeft die zuiging niet, en kan zich daardoor eenvoudiger teweer stellen tegen de verloedering die elke hype vergezelt, en die nl.foto al onherstelbaar beschadigd heeft.

peter