Quote Originally Posted by Marco B View Post
Eh... Jed, "planet earth" als geheel is op de lange termijn niet archiveerbaar, maar als we met dat soort zaken al rekening moeten gaan houden, dan kunnen we maar beter meteen een einde aan ons leven maken. Althans... voor de gelovigen onder ons is er dan wellicht het oneindige hiernamaals om tot in de eeuwigheid door te fotograferen... met waarschijnlijk eeuwig houdbare prints erbij

Ja, en ik ken de ligging van het Amsterdamse archief... :o
Het Keulse archief geldt als, na het vaticaan, als de belangrijkste archief van de europese cultuur. Daarmee is een belangrijk deel van het 'geheugen van europa ' in een enkele seconde verdwenen.
Aan de hand van de calculator kun je zien dat biologische (schimmel) degradatie zijn werk in de kortste keren kan verrichten. Zo kan dat ook bij fotografie gebeuren en gebeurt het ook.
Fotografie beschouw ik als een uistekend middel om te archiveren. In de culturele zin, maar ook als kapstok voor het geheugen (familiefotos) voor een periode van 100 jaar.
Geologen laten je zien dat 'planet earth' zich bij uitstek laat archiveren. Bij de archivering van cultuur (of je familieleven) ligt dat wat lastiger. En dat kost veel geld. Vooral als er een fietstunneltje onder een dergelijk gebouw moet komen.
Maar voor degene die niet in het culturele archief geinteresseerd zijn, is de oplossing heel eenvoudig: ga niet naar een museum, naar een film, naar een concert.

Jed