Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Natuurlijk ben ik gecharmeerd van het idee van een apparaat wat voor mij in een keer de perfecte print te voorschijn tovert in de ontwikkelbak. Alleen hoe gaat dat werken ? Als voorbeeld wat wel is waar een eind boven het gemiddelde niveau van de apuger staat maar als illustratie kan het wel dienen.
http://www.andrewsmithgallery.com/ex...ams/index.html
En bekijk de verschillende drukken van moonrise.
De enige manier om voor je eigen negatieven tot creatieve drukken te komen is er mee te werken en te kijken op proefstroken / proefprints hoe het er uitkomt. Een goede timer is dan wel fijn om reproduceerbaarheid te krijgen, dat analyser gedeelte zie ik maar een zeer beperkte bruikbaarheid in.
Ik zie die analyser als vervanger van een proefstrook, niet als de vervanger van mijn creativiteit en visie. Het helpt me een goede inschatting te maken van de dichtheid en het contrast van een negatief. Dat lukt me met die analyser veel beter dan met een proefstrook. De eerste druk is vervolgens uitgangspunt voor verbeteringen. Sinds ik de analyser gebruik maak ik geen proefstroken meer en ben ik gemiddeld een vel minder papier per druk kwijt. Scheelt dus tijd en kosten.