Ik ben persoonlijk ook geen voorstander van computergestuurde toestanden in de doka, en al helemaal niet voor mijn persoonlijk werk.
Een tijdsaansturing is het verste dat ik momenteel ga op dat vlak.

Quote Originally Posted by gary
De enige manier om voor je eigen negatieven tot creatieve drukken te komen is er mee te werken en te kijken op proefstroken / proefprints hoe het er uitkomt. Een goede timer is dan wel fijn om reproduceerbaarheid te krijgen, dat analyser gedeelte zie ik maar een zeer beperkte bruikbaarheid in.
Aangezien ik ondertussen al regelmatig commerciŽel doka-werk binnenkrijg (zonder daar zelfs maar reclame voor te maken...) voor negatieven groter dan kleinbeeld, denk ik eraan om wel enige vorm van automatisatie toe te laten en dan wordt het een Heiland split-grade. Voornaamste reden is dat het zwartwit materiaal van een paar decennia geleden en ouder in het niets valt in vergelijking met hetgeen wij hier op APUG gewend zijn en met proefstrookjes werken is in dit geval puur tijdverlies en heeft dan niet veel meer te maken met een leerproces... een analyser is dan onmisbaar!


G