Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Het is gewoon kiezen voor het juiste gereedschap voor het beoogde doel. En sommigen onder ons hebben de luxe meerdere systemen te bezitten.

Maar het vergelijken met een "starre" rolfilmcamera met een middenformaat TC is appels met peren vergelijken.
Volledig accoord, "...The right tool for the right job...". Maar zo star zijn die rolfimcamera's nu ook niet altijd. Er zijn PC lenzen (Pentax) of verstelbare balgen (Rollei 66) of van die 'kleine dingetjes' zoals een Flexbody (Hasselblad) en zellfs merkvreemde 'oplossingen'. Juist, dit kost allemaal handen vol geld, maar dankzij de d***le tsunamie is er nu veel te vinden op de tweedehandsmarkt.
Maar als je nu eens 'settled' op één systeem, met de verschillende 'dingetjes', zou het dan niet goedkoper kunnen zijn? Eerlijk gezegd, ik durf het niet uitrekenen, overigens, 't zou toch niets veranderen, de goesting blijft.
En als je dan toch hoge resolutie — fine korrel — zeer scherp wilt, dan zijn daar de nodige films/ontwikkelaars voor, en een goed statief ook.
Uiteindelijk ik kan best de opwinding begrijpen als je daar op de lichtbak zo'n groot negatief ziet blinken, 't kriebelt een beetje in de buik, en dat is ook belangrijk...

Salut,

Philippe