Wel vraag ik mij af, indien ik het goed begrijp, of ik nu al mijn literatuur, de boeken van Adams(duitse uitgave), Roelfsema, Slootweg, de uitgebreide cursus van mijn foto leraar over het zone systeem en testen van films (hier zal ik nog wel eens iets over vertellen hoe wij een jaar lang gedrild zijn met het ontwikkelen van films) de cursussen uit de fotobladen, vooral de duitse, waarvan ik een keurig boek heb ingebonden, mijn objectieven van de firma met de rode sticker allemaal naar het gemeente terrein moet brengen.
Moet je absoluut niet doen. Is niets mis mee.
Wel is het zo dat deze kennis en de gebruikte methoden nog steeds staan als een huis. Echter het enige dat veranderd is in de loop der jaren zijn de gebruikte materialen als film, papier e.d.. Om daarmee te kunnen werken zul je weinig hebben aan de referenties die bijv. Roelfsema in zijn boeken beschrijft. Als leidraad zijn ze meer dan de moeite van het lezen waard.

Of zal ik maar gewoon blijven doorklooien op mijn manier die mijn bevrediging geeft, waarmee ik natuurlijk nooit mee naar een Apug happening durf te komen. Ik ben gewoon niet met mijn tijd mee gegaan. Dat brengt waarschijnlijk de leeftijd met zich.
Lekker door blijven klooien is mijn devies. Doe ik ook en trek me van de hele (Apug) wereld niets aan.
Apuggers zijn over het algemeen aardige en vriendelijke mensen zolang het maar niet over fotografie gaat .
Daarbij zijn er ook die maar al te graag hun eigen stokpaardjes blijven berijden en daar met geen mogelijkheid vanaf te brengen zijn, niet willen weten dat de wereld om hen heen toch beetje bij beetje aan het veranderen is.
Dan kan het wel eens vervelend worden...