Heb heel de discusie met aandacht gevolgt en af en toe wel met gefrons op mijn voorhooft gezeten.
Volgens mij begint toch alles met het testen van de lichtmeetings producten die men gebruikt,camera of losse lichtmeter.
Want als deze niet goed zijn geijkt, wat in de meeste gevallen wel is ,als is het maar een afwijking van een halfe stop, dan ben je toch al verkeert bezig.
Wat heb je nodig ,een goede ouderwetse GRIJSKAART en een densiteits meter, die als je zelf niet moest voorhanden hebben ,je toch altijd kunt benutten bij elk zich respecterent drukker.
Maak het niet te moeilijk als het ook gemakkelijk kan, zoals er ook in de treat wel eens werd gezecht, als de fotograaf zich goed voeldt bij wat hij maakt of kan afdrukken, wat wil je meer.
En toch zeker als je dan nog goede kritiek krijgt van mensen die het kunnen weten.
Bij ons op de school zei een van onze leraars hetzelfde, zolang je jezelf goed voeldt bij datgene dat je voorsteld op papier, en je krijgt aanmoedigende comentaren dan ben je volgens mij goed bezig.
Hij zei me ook dat ,als je naar een ten doonstelling gaat en je blijft bij een bepaald werk staan of je aandacht word er door getrokken is je opzet geslaagt, is dat werk nu technich goed of niet.
Ludo.