Quote Originally Posted by Fotohuis
.Twee keer eerder meegemaakt met klanten die alles verkochten, digitaal gaan en m.n. voor het z/w hier niet gelukkig mee werden. Eindresultaat: Alles maar weer opnieuw aangeschaft.
Dank voor jullie hartelijke woorden! Het zal me hier best bevallen nu ik eens wat uitgebreid rondgeneusd heb.

Nog een kleine toelichting: Gelukkig heb ik niet alles verkocht voordat ik digitaal ging. Het was daardoor makkelijk om de draad weer op te pakken met de vertrouwde apparatuur. In feite heb bijna al mijn camera's nog vanaf de Kodak Brownie box waarmee ik begon op mijn twaalfde verjaardag. De oudste genieten wel van een welverdiende rust in een vitrine.

Wat me wel is opgevallen in de loop der jaren, tenminste als je naar het zogenaamde betere amateur segment kijkt, is de kwaliteits-erosie die is opgetreden. Bijvoorbeeld van een degelijke handbediende SLR met de lichtsterke vast brandpunten van zo'n twintig jaar terug naar de huidige alles-automatisch reflex met lichtzwakke reuzenzoom en een prutserig pop-up flitsertje om het gebrek aan lensopening te compenseren en de recente analogie daarvan naar digitaal (let vooral op de woordspeling!). Voor het professionele analoge segment gaat dat niet zo op. Het verschil in concept (willekeurig voorbeeld) tussen een Pentax 67 van bijna veertig jaar geleden en de huidige Pentax 67II is afgezien van wat geavanceerde verbeteringen niet zo groot.

Nou ja, ik laat me bijna verleiden om een stokpaardje te gaan berijden, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel!