Quote Originally Posted by Merlin View Post
Wat mij opvalt is dat óf de Minox iets toevoegd, óf dat er die dag UFO's aanwezig waren. In ieder geval zitten er zichtbare korrels in de lucht. Alle visuele onvolkomendheden maken het beeld wel apart. En het is gewaagd in een groep van fotografen die naar perfectie streven om onvolmaakte techniek te tonen. Ik vind de vignettering en de genoemde korrels sfeervol, het geeft idd karakter, maar het beeld is ook wat te grijs. Even door photoshop halen...?
Het beeld mag je maken zoals je wilt. Het is jouw oog, jouw visie. Maar een beetje techniek is altijd nodig. Voor slechte fixering is geen excuus. Behalve als je (vroeger) bij de krant werkt(e). En jouw beelden verdienen een nette afwerking.
Hallo Jaap,

Gisteren heb ik de negatieven nogmaals gefixeerd. Ik kwam er via de site achter dat ik de eerste keer een verkeerde verdunning heb gebruikt; die voor papier. Vervelend dat Ilford dat niet op de fles vermeldt.

Na een nieuwe scan-ronde, nu gewapend met penceel, heb ik betere beelden verkregen. Als ik de negatieven bekijk zien ze er niet verkeerd uit toch blijven een aantal foto’s erg grijs.

Het is duidelijk dat ik nog flink zal moeten werken aan de calibratie van camera, film en ontwikkelaar. Even wachten dus nog op de interne verhuizing.