Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Nu ben ik ook een beetje verward. Wat wil je aangeven? Ik bedoelde er alleen maar mee, dat een aantal posts VOOR die van Willie Jan, inderdaad wel erg over de techniek en PS en zo gingen, terwijl Willie Jan weer een insteek voor een wat bredere discussie ook over inhoud gaf.

Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Waar ik bang voor ben met bv die fotos van emil, is dat men na 6 foto's gezien te hebben het reeds beu is. Je werk moet iets hebben dat men niet kan duwen in een hokje qua techniek. Techniek is iets om te gebruiken om iets te bereiken en meer ook niet.
Dit is natuurlijk geheel persoonlijk, want over smaak of zoiets valt niet te twisten, maar ik heb helemaal niet het gevoel dat ik na 6 foto's het werk van Emil al weer gezien heb, omdat het in een "hokje qua techniek" gedrukt kan worden.

ALLE foto's vallen in een hokje! Als men streeft naar een serie met "technisch hoogwaardige z/w" foto's, is dat ook een hokje... het gaat er in mijn ogen om of het eindresultaat uiteindelijk zeggingskracht heeft, en persoonlijk heb ik dat gevoel bij Emil's beelden altijd gehad.

Maar eens te meer, de beoordeling en persoonlijke ervaring van kunst is iets zo persoonsgebonden, dat ik het volstrekt normaal vind als jij een hele andere ervaring hebt bij Emil's beelden. Ik kijk er dus niet van op als jij na 6 beelden het wel hebt gezien. :o

Zolang iedereen de ander maar in zijn waarde laat om zijn eigen beleving bij de beelden te hebben

Marco