Quote Originally Posted by elbuveli2ETHPY View Post
Ja Jed,maar hier in de randstad-en dat is wel een behoorlijk groot gebied-is het voor 95% digitale fotografie.
En misschien wel meer.
Ruud, er zijn twee groepen. De groep personen, die wel eens een camera pakken en de 'serieuze' fotografen. De incidentele fotografen vormen een grote groep en zullen tegenwoordig naar een digitale camera of een telefoon grijpen.
De fotos verdwijnen vervolgens in de digitale prullenbak.

De tweede groep personen, die de fotografie meer serieus benaderen. Ook hier kom je de digitalen en analogen tegen. De keuze wordt hier door een verscheidenheid van factoren bepaald. Zo is de dugitale benadering extreem duur als de kwaliteit omhoog moet. Maar de kwaliteit zelf kan een reden zijn. Dat hangt van het doel af.

Ik ken een serieuze fotograaf, die vroeger analoog deed en op digitaal is overgegaan, om vervolgens de aansluiting in de digitale wereld te missen. Zijn opmerking: 'er is geen digitale APUG', Terug naar analoog?!

Mijn vraag is of je je überhaupt moet richten op de eerste groep personen. En als je dat wilt, dan zal de benadering op de culturele geaardheid moeten afstemmen. Zo kun je een amerikaanse benadering niet zo maar in Nederland overzetten. En datzelfde geldt voor zovele andere landen. En het resultaat? 90 % babyfotos en de rest vacantiekiekjes. Tenminste zo was het in het 100 % analoge tijdperk.

Jed