Ik heb de threads in dit forum eens doorgelezen en het wordt tijd om mijn enthousiasme voor analoge fotografie te delen met anderen.

Ik ben dus Joop Buker, 39 jaar en woonachtig in Den Haag samen met lieve vrouw en 2 mooie koters.

De tijd die ik over heb, en dat is helaas te weinig door de drukke ICT baan en goed huisvaderschap, probeer geheel te besteden aan fotograferen en dokawerk.

Ik weet nog dat als klein ventje van 6 elke dag even naar de fotozaak verderop fietste om me te vergapen van al dat moois in de etalage. Ik wilde dan ook op mijn 10de verjaardag een plastic camera. Die ging dan op de vakanties altijd mee, want ik verzorgde de vakantiekiekjes.

Fotografisch gezien volgde een rustiger (puber)tijd.
Met een Zenith-E (een Russische baksteen waar een kleinbeeldrolletje in kon) heb ik destijds een beetje gespeeld. Toen is ook mijn liefde voor zwart-wit fotografie begonnen.
Een Canon reflex als examenkado van mijn ouders was een impuls om het weer op te pakken.
7 jaar geleden de FotoVakSchool in Apeldoorn gedaan.

Nu zit ik in de experimenteerfase (wat materiaal en afdruktechnieken betreft). Ik schiet vooral middenformaat (Mamiya 7II en C220) en leef me dan in de permanent ingerichte doka uit (op een Durst Modular 70).

Het is eigenlijk alleen zwart-wit werken (o.m. landschappen, architectuur, portretten, reportages) wat de klok slaat. Heerlijk op mijn gemak en overdacht. Niks digitaals dus. De ´workflow´ daarvan ligt me gewoon niet.

Ik zie er naar uit om ervaringen met APUGgers uit te wisselen.