Quote Originally Posted by MrclSchprs View Post
Ik heb Fuji Acros 100 prints gezien die ontwikkeld waren in een combinatie van Xtol en Rodinal; 1 deel Xtol en 4 delen water als basis voor sterk verdunde Rodinal werkoplossing (50ml + 200ml + 3ml). De Xtol toevoeging zou er voor gezorgd hebben dat de korrel kleiner was dan wanneer alleen Rodinal gebruikt zou zijn. Maar omdat Xtol alleen in 5L verpakkingen wordt geleverd en beperk houdbaar is, ben ik op zoek naar een alternatief dat in kleinere hoeveelheden aan te maken is en/of een langere houdbaarheid heeft. Na wat gezoek op het net ben ik HRX-3 tegengekomen. Volgens de fabrikant (Spur) een ontwikkelaar voor scherpe negatieven, kleine korrel en 2 jaar houdbaar. Precies wat ik zocht, leek me zo. Vandaar de vraag om te zien er anderen zijn die zo'n zelfde experiment gedaan hebben.
De beeldkwaliteit van een print wordt door allerlei factoren bepaald. De filmontwikkelaar is er een van. Dus zelfs als je Xtol en Rodinal zou mengen, kan het bij jou anders uitpakken.
Gewoon proberen en zien of de beeldkwaliteit jou bevalt.
Ik zou trouwens eerst Xtol proberen, want jouw beschrijving sluit wel op Xtol aan. De receptuur van HRX-3 ken ik niet, daar is niet veel van te zeggen.

Jed