Quote Originally Posted by Vord.exe
Ik wou nog even wat kwijt over het Pentax 67II systeem waar ik persoonlijk erg op gesteld ben.
Dit is een systeem wat gemakkelijk onder de knie te krijgen is wanneer je nog nooit iets anders dan 35mm in je handen hebt gehad verder zijn er erg mooie lenzen voor verkrijgbaar op uitzondering van een aantal, die overigens op dezelfde optische kwaliteit zitten als Zeiss glas
het heeft inderdaad geen verwisselbare achterwand
maar een extra body is even duur als een Hassy achterwand
wat me tot het volgende punt brengt en dat is dat dit een van de betaalbaarste professionele middenformaat systemen te koop is.
Problemen zoals lage flash-sync mits je dat nodig hebt is opgelost met de 165mm of de 90 mm leafshutter lens, voor mij is dit geen probleem ik heb er zelf nog de 90 mm bij voor fill-flash
de 90mm word overigens niet meer gemaakt maar is nog steeds gemakkelijker 2dehands te verkrijgen.
Het enigste echte nadeel van de Pentax 67II is de spiegelactie die voor nogal wat camera shake zorgt waardoor perfect scherpe foto's beneden 1/125 moeilijk beginnen te worden en dus voor de langere sluitertijden een stevig statief bij je zult moeten hebben.
in het kort is de Pentax 67II een erg handzaam middenformaat systeem dat voor professionele kwaliteit kan zorgen zonder dat het onbetaalbaar word.
er is trouwens een balg en er zijn extensies te verkrijgen voor het nodige close-up werk.
Je hebt groot gelijk. Ik heb wel eens met de Pentax 67 (eerste versie) gewerkt, met veel plezier. Inderdaad een uitstekend systeem. Helaas worden ze vaak veel te duur 2e hands aangeboden.