Steve Anchell zegt in zijn The Darkroom Cookbook (p.20):
"Developing agents for film can be used for paper and vice versa. In practical terms, some developing agents are more advantageous to use in one process than another. For example, ppd [jaap: Para-Phenyleen Diamine] is better suited for film development than for paper development, while chlorhydroquinone is better suited for paper than film. Hydroquinone, metol, ascorbic acid, and Phenidone are well suited for either film or paper. This is an additional reason they are preferred by manufacturers."

Kijk op de verpakking, zou ik zeggen, wat die aangeeft. Of anders is Apug een prima vraagbaak. Ik denk dat het goed is om een specifieke filmontwikkelaar en een specifieke papierontwikkelaar te hebben, maar je kunt in principe zowel papier als film met een algemene ontwikkelaar ontwikkelen. Er zijn wat kanttekeningen te maken. Heb je eenmaal papier ontwikkeld, dan zou ik met die oplossing zeker geen film meer ontwikkelen, en andersom.
Als je net begint is het niet zo van belang en moet je je meer op de ontwikkeling van je beeld richten. Als je precies weet wat je met je beeld wilt, kan je je chemie aanpassen om het beeld te krijgen wat je wilt. Techniek moet altijd ondergeschikt zijn en ondersteunend zijn aan visie. Weet wat je wilt, dan kan je het zo maken.