Inderdaad de Combi Plan tank, zoals ik hem ken (zie http://www.freestylephoto.biz/459809...-Tank-with-Lid )

Google eens op deze tank, of kijk op APUG. Zo ver ik weet zijn er behoorlijk verschillende ervaringen met zo'n tank, sommige mensen zweren er bij, andere hebben er nooit een goed resultaat mee geboekt. Probleem is dat de tank behoorlijk wat tijd nodig heeft om helemaal gevuld (of geleegd) te worden (kan ongelijkmatige omwikkeling veroorzaken). Het vul probleem kan opgelost worden door de tank met ontwikkelaar te vullen, de film houder met film, en dan de volle houder in de volle tank, deksel er op, en kiepen maar.

Een ander probleem is de relatief grote hoeveelheid ontwikkelaar: 1250 ml voor 6 films..

Zelf heb ik de tank totnutoe alleen gebruikt om films te spoelen (zelf gebruik ik een JOBO CPE 2 met een 2501 tank en een 2501n (?) "reel") voor ontwikkelen.

Recentelijk een semi-stand ontwikkeling geprobeerd in de Combi Plan tank (Efke100 film; PyrocatHD ontwikkelaar, 1 uur laten staan met om de 15 min 1 keer kiepen..uit m'n hoofd, details kunnen iets anders zijn) met een uitstekend resultaat (eindelijk krijg ik deze film aan de praat, moet het geheel nog eens goed uittesten met buiten opnames)


Maar ik dwaal af..

Succes, die tanks komen wel eens lang op marktplaats..

Mvgr,

Cor