Toen,en dan praat ik over35 jaar terug,scheelde het de helft,dus voor een blik van 30,5 meter betaalden wij ongeveer 45 gulden,we haalden er 20 rolletjes van 36 opnamen uit.
En de ervaring met het uitmeten en opspoelen was een fluitje van een cent.
Omdat het dus ook veel goedkoper was,keek je niet zo nauw op een rolletje meer of minder.
Op deze manier was 1 rolletje goedkoper,dus schieten maar.
Ergens ook niet goed,want we waren toen al bezig met het zelfde gedrag als de digitale medemens vandaag de dag.
Die schieten ook maar raak,met het iede,thuis kijken we wel of er iets goeds bij zit,en dat is hopeloos verkeerd.maarja,we waren toen jong en onervaren,als de rolletjesopwaren,hup de vriezer in en een blik eruit halen,en na een dag weer even spoelen en we konden weer aan de gang.
OP een gegeven moment kwamen we er wel achter dat dit het ook niet was,en gingen we ons weer meer op het onderwerp richten.
Maar we leerden er wel van,het was veel goedkoper,wat goed was voor de-toch al magere- geldbuidel,maar ook om goed om te gaan met de voorraad film.

En zo kleeft er aan een pluspunt toch ook een minpuntje,

Je kunt dat wegwerken door je niet te laten leiden,zoals nu,door de digi,s,die lopen te snoeven-ik heb 300 foto,s gemaakt,of 500,allemaal waanzin.
als je het dan over de technische kant hebt,weten ze nergens van,de termen van diafragme gebruik en sluitertijd en scherptediepte is al helemaal niet meer aan de orde.
Ze weten niet eens meer wat dat is.