Hey,

Binnenkort zou ik zelf willen afdrukken en dus moet ik verhuizen of opnieuw inrichten. Momenteel ontwikkel ik enkel de filmpjes, dus zoveel plaats had ik niet nodig. Hiervoor kroop ik even onder de trap (bij de drank etc ) om het filmpje in te spoelen, het ontwikkelen zelf deed ik op de 'hobbykamer' net zoals het spoelen. Hiervoor plaats ik de chemie in een lage, iets oudere aquarium met een warmwaterelement.

Om zelf te vergroten heb ik een volledig donkere kamer nodig met stroom:
Probleem 1: op de hobbykamer willen mijn ouders (ook natuurlijk) licht (tekenen + planten)
Probleem 2: wij hebben een grote zolder in onze schuur, maar hier kan ik onmogelijk een plaats maken waar géén licht is (ofwel moet ik snachts aan het werk) bovendien zitten hier spinnen, onze katten slapen er ook wel ergens en is er waarschijnlijk veel stof aanwezig (alhoewel dat als ik de doka veel gebruik niet zo'n groot probleem is)


Dus daarom zou ik een plekje kunnen maken op de logeerkamer. Die mag ik lichtdicht afsluiten (ik vraag me af hoe ik dit best doe met de kieren...) maar hier is het grote probleem: plaats. Ik kan er een tafel zetten met een oppervlakte van zo'n 3/4 van een deur maar dat is het zowat: hieronder kan ik die aquarium kwijt en alle chemie dacht ik? en ernaast heb ik ook wel wat plaats.

Wat doe ik best? Het is nu toch niet de bedoeling dat ik de laatste stappen volledig digitaal blijf doen...
Daarvoor werd ik géén lid van apug

Wat is volgens jullie de beste optie?
Het is nu niet dat ik héél grote vergrotingen wil maken: alhoewel doordat die ene kamer zo klein is zou dat wel eens gemakkelijk kunnen zijn