Hallo, mijn naam is Hans.
Ik snuffel al een tijdje rond op de site en zal me nu maar een keertje voorstellen.
De fotografie begon voor mij in de jaren 70 van de vorige eeuw met een practica EE2 die ik nog steeds ergens moet hebben aangezien ik nooit iets weg kan doen.
Na een hiatus van zo'n 25 jaar heb ik vlak voor de digitale revolutie de draad weer opgepakt met een Nikon F80 vrij snel gevolgd door een (2e handse) F5.
Ook de eerste wankele schreden in de donkere kamer werden in deze tijd een feit.
Toen de digitale SLR voor de gewone man betaalbaar werd deed ik ook mee. Daar heb ik in korte tijd enorm veel van geleerd.

Omdat ik altijd ge´nteresseerd in de techniek van de oudere cameras ben geweest en nostalgie mij zeker niet vreemd is heb ik op een gegeven moment een Bronica EC-TL 6x6 aangeschaft.
Met deze camera heb ik inmiddels een haat liefde verhouding. Prachtige beelden produceert hij/zij, als ze ten minste door wil spoelen.

Om 6x6 af te kunnen drukken moest er ook een andere vergroter komen en aangezien (bijna) iedereen de doka de deur uit doet voor weinig heb ik inmiddels een belachelijke hoeveelheid schalen, maatbekers, tangen, ontwikkel tanken, thermometers en noem maar op.
Tussen de spullen van mijn laatste aanwinst zat zelfs een kunstgebit de functie hiervan in de doka heb nog niet kunnen herleiden op het forum. Sugesties iemand?
De ambachtelijke werkwijze en het benodigde vakmanschap om een goede afdruk te maken spreken mij erg aan.
Ik ben zelf nog steeds een absolute beginner wat dat betreft en heb nog een lange weg te gaan dus ik zal de nodige domme vragen gaan stellen.

Momenteel heb ik mijn zinnen gezet op het zelf bouwen van een 4x5 camera.
Het wordt waarschijnlijk een hybride loopbodem. Een sluiter en een paar lenzen heb ik inmiddels al.