Er is in de nederlandse taal een modern begrip; verdienmodel. Dit concept geeft inzicht in dat er op meer manieren geld verdiend kan worden dan oppervlakig beschouwd . Zonder rekenschap hiervan is niet te begrijpen dat je voor 25 euro half europa door kan vliegen, korting krijgt op je boodschappen als je een klantenkaart hebt, zomaar gratis een advertentie kunt zetten op internet, je foto's kunt uploaden naar flickr enz.
Als ik een tijdje rond kijk hier op dit forum krijg ik de indruk dat reclame uitingen een onderdeel van het verdien model uitmaakt. Dat kan toch niemand ontgaan zijn. De hoogte van de advertentie opbrengsten zijn rechtstreeks gerelateerd aan het aantal mensen die bereikt worden. En dat is weer mede afhankelijk van de inhoud van het forum. Ergo het creŽren van inhoud van een forum is, wat in de financieel wereld genoemd wordt, een asset, activa. Iets waar geld mee verdiend wordt.
Dat is dus juist wat de actieve leden van het forum gratis en voor niets weggeven. En nu wordt er opeens die mensen verweten dat ze voor een duppie op de eerste rang willen zitten.