Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Bariet papier moet aan beide zijden gespoeld worden. In een drum lijkt me dat toch niet zo goed gaan.
Daar moet ik je wel gelijk in geven. Ik ontwikkel-stop-fixeer in een CPP2 en dan gooi ik het papier in een printwasher, ik dacht je kunt eigenlijk ook spoelen in de Jobo, maar dat zou je dan twee keer moeten doen, voor de twee kanten van het papier. Laat maar zitten, een losse bak is handiger.
Quote Originally Posted by dionysos View Post
Hoe doe je dat het best in die buizen van de bouwmarkt, welke diameter? Volledig toe of open?
Dat doet er dus niet toe. Bekijk de vorige postings maar eens, daar worden goede suggesties gedaan m.b.t. een print-washer.
Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Als het zo laat werd liet ik de drukken vaak in het water staan tot de volgende ochtend. Het nadeel daarvan is dat je ze bij het drogen wat moeilijker vlak krijgt.
Ik heb veel Forte gebruikt en wel eens achter gekomen dat de volgende ochtend een gedeelte van de emulsie los zat. Ik heb toen direct met René de Caluwe gemaild, die dacht dat het een foute batch was, maar toch neem ik zo min mogelijk risico met de emulsie. Je kunt de prints beter een beetje wassen, ergens neerleggen laten drogen en 's-ochtends goed wassen, denk ik.
Quote Originally Posted by dionysos View Post
Moet je nu eens iets weten, ik had nog papier liggen ( ouderdom:raadsel) meegekregen van iem. bij aankoop van dokamateriaal, ik krijg er geen contrast in, allemaal 50x60 formaat, bariet, 7 pakken, spijtig he.
Is het gegradeerd papier? Welk filter/kleur gebruik je? Als het niet ligt aan het licht, zou je 15,0 ml van een 0,2% oplossing (2 g op 1 L water) benzotriazol kunnen toevoegen aan je ontwikkelaar, of 15 tot 25 ml 10% oplossing kaliumbromide. Je gaat er fog mee tegen, waardoor je langer kan ontwikkelen en je dus zwartere tonen kan krijgen...