Quote Originally Posted by argentic View Post
Wie oefent er druk uit om te betalen?
Jij, door te schrijven:
Quote Originally Posted by argentic View Post
Sjonge jonge wat zijn we weer Nederlands. Gratis op de eerste rang, en toch nog klagen dat het te duur is.
maar ook Sean met de melding die bij mij paginabreed boven elke pagina staat:


Quote Originally Posted by argentic View Post
Was dat maar waar. Ik herinner me nog de tijd dat jij de admin was van PhotoCrack. De meeste ingrepen waren op zichzelf misschien geen grote investering, maar opgeteld vergde het meer tijd dan jij had.
Dat was een zelf gemaakte CMS, dat is niet te vergelijken met een standaard van de plank forum. Daarbij was ik ook nog redacteur, die boeken recenseerde, interactiviteit bedacht, etc.

Laat ik het zo formuleren: er zijn drie grote taken die je moet uitvoeren bij een website: automatisering, acquisitie en het modereren zelf, of redigeren, redactiewerk zo je wilt. Als je commercieel bent, doe je alleen de acquisitie en laat je de rest door iemand anders uitvoeren. Dat kan als de automatisering nihil is (een voorgebakken forum) en je iemand hebt die gratis als moderator werkt. Ben je iemand die graag automatiseert, dan moet je de acquisitie uitbesteden. Klinkt simpel, maar dat is het ook.

Er zijn zoveel voorbeelden op internet te vinden van mensen die website, blog of iets anders hebben, het begint te lopen, het wordt voor veel geld overgedaan. Voorbeeld is marktplaats, maar ook de twitter voor breaking news. Eerst is het liefdewerk ouwe kranten, dan is de man er achter stinkend rijk. De wijze les is dat niemand hoeft te betalen voor content, de mensen die het maken houden er mee op omdat het niet zo'n goed idee was, of houden ermee op omdat ze rijke stinkerds zijn.

Ik probeer je trouwens al lang niet meer te overtuigen, dat is onbegonnen werk. We verschillen gewoon van mening, dat kan altijd voorkomen. Maar maak me niet uit voor wrek, mijn geld vloeit echt wel, bijv. naar goede doelen, die niet dwang uitoefenen.