Provia 400 is naar mijn ervaring veel beter bestand tegen pushen dan de 100. Dat is is ook cf. opgave van Fuji zelf.
De effecten van pushen van Provia 400 vallen erg mee. Ik vind de korrel, kleuren en contrast nog heel goed bij 1600 ISO. Dat is natuurlijk volkomen subjectief, moet je zelf mee experimenteren. Wat ik mooi vind, vind jij misschien wel niet te pruimen. Mijn ervaring is dat je beslist een goed lab moet hebben anders wordt het een teleurstelling.
Voor de volledigheid, de datasheet vind je hier.

Dia staat alom bekend om zijn geringe belichtingsspeelruimte.

Ja, dat is waar, maar dat moet je niet verwarren met pushen/pullen (pullen kan bij deze film trouwens maar een half stopje).
Je hebt een kleine belichtingsomvang met dia film. Iets van 4,5 stops voor de meeste films. Dat betekent dat je nauwkeurig moet belichten en de contrastomvang van je onderwerp goed in de gaten moet houden. Dat is iets anders dan het vermogen van een film om nog goede resultaten te geven bij onderbelichting/overontwikkeling (pushen). Ook dan blijft je belichtingsomvang ongeveer die 4,5 stop; nou, reken maar op een beetje minder als je flink pusht. Als je minder licht geeft en langer ontwikkelt krijg je allerlei problemen met kleurweergave en contrastweergave (de verschillende kleurlagen reageren over het algemeen anders op verlengde ontwikkeling tov de tijd waarvoor ze geoptimaliseerd zijn). Ook neemt net als bij zw-w films de korrel toe. Provia 400 is een film waarbij de verhoudingen in de film bij onderbelichting/overontwikkeling nog behoorlijk lang in balans blijven. Prachtig voorbeeld van slimme chemical engineering.