Ik heb recent een mooi pakketje doka spullen gekocht van een oude fanaat die er mee gestopt is. Het ging mij vooral op de vergroters, maar er zat ook nog papier en film bij. Deze zijn echter volgens mij van een flinke tijd geleden en ik vroeg mij af hoe het zit met houdbaarheid van dit soort zaken.

Zit momenteel vooral in de digitale slr scene, maar wil voor het effect ook analoog erbij gaan doen, bovendien heb ik t vroeger een keer geleerd en vond het enorm gaaf om te doen en weet zeker dat ik zo uren in de doka opgesloten zit . Maar verstand heb ik er voorlopig dus nog de ballen van :rolleyes:

Een kleine inventaris

5 meter Ilford FP4 (deze probeer ik nu in mn camera uit, zie t resultaat wel komen)
30 meter Gevapan 30 (agfa), verpakking ziet er woest oud uit. Enige kans op succes?

en nu het papier:

4x100 Agfa-Gevaert "Brovira" BN1 (graad 4), hier heb ik dus massa's van, maar de verpakking zien er erg erg oud uit. Wel nog volledig gesloten en onaangeraakt.

Dan heb ik ook nog wat grotere vellen van Gevaert (dus van voor de fusie? moet dan wel heel oud zijn, maar wederom keurig gesloten verpakkingen).

Dan is er ook nog wat nieuwe Ilford papier, maar die gaan t wel doen denk ik.Dit is dus een beetje mijn kennismaking hier Ben benieuwd, zou gaaf zijn als er nog hoop is voor dit materiaal