Quote Originally Posted by flodox View Post
en is er ook een verklaring voor die zwarte streep?
Floris
Hoi Floris,

Ongetwijfeld heeft dat te maken met het verkeerde gebruik van je pack, ik zou er verder niet al teveel aandacht aan besteden. Ik weet ook niet precies wat de consequenties intern in het pack zijn als je de strips er in een verkeerde volgorde uittrekt, en vervolgens de opname probeert te maken, maar dat dat geheid voor problemen gaat zorgen, mag duidelijk zijn.

Als je je packholder vanaf nu goed gebruikt, moeten er mooie opnamen uitkomen (kleine foutjes daargelaten, uiteraard heb ook ik wel eens vergeten de metalen darkslide in de holder terug te stoppen voor de holder uit de camera te halen )

Als laatste tip: trek de darkslide in ieder geval ook altijd ver genoeg uit de holder voor je een opname maakt. Ik weet niet welk type holder je precies hebt, maar mijn Fuji 4x5 holder heeft een vrij duidelijk witte markering, die geheel zichtbaar moet zijn om de foto vrij te hebben liggen in de holder. Heb je de darkslide er niet ver genoeg uitgetrokken, dan bedekt hij uiteraard nog een deel van je foto, het gevolg daarvan kun je zelf bedenken...