Elke dedicated film/diascanner is perfect, maar heeft ook zo z'n nadelen (scantijd, prijs, voor internetgebruik over the top). Diverse varianten flatbed scanners kunnen ook films scannen en voldoen zeker ook. Zeker als je de scans alleen op het internet gebruikt (een afbeelding op een monitor is slechts 72dpi). Als je het hebt over betaalbaar, is het een overweging om zelf zo'n flatbed aan te schaffen. Voorbeelden:
Epson Perfection V350 Photo ( 130)
Epson Perfection V500 Photo ( 200)
en als je helemaal er voor gaat
Epson Perfection V750 Pro ( 630)
Voor andere merken zie tweakers.net.

Ik gebruik een perfection v700 voornamelijk om van een enkel negatief op A4 een printje te maken. Die laat ik een tijdje liggen om de inhoud van het beeld te bestuderen. Ik heb altijd wel een beeld of vier liggen. Zo nu en dan doe ik er iets mee. Ik vouw het papier weg om bij te snijden, ik teken er op en maak aantekeningen hoe ik ga afdrukken. Ik weet precies wat ik wil, voordat ik in de doka ga. Ik heb daardoor mijn prints in kwaliteit vooruit zien gaan. Het scannen van negatieven heeft een vaste plek verworven in mijn workflow. Een aanrader dus.

PS
Ik heb Epson genoemd doordat ik heel wat scanhardware heb versleten van o.a. HP en Canon, maar qua kwaliteit steeds terug kom op Epson.