Ik zou graag met de tijd mijn " betere" foto's plaatsen op een website. Dus dit betekent beelden converteren naar het digitale platform.
Het gaat over kleinbeeld-middenformaat negatieven.
Er is nogal een verschil of je werk wat in "volgroeide" vorm een analoge afdruk is op het web wilt laten zien of dat je een (pre)visualisatie in digi vorm wil hebben. Als je het eerste wilt is toch de wens dat het beeld wat je voor internet gebruikt het dichts mogelijk bij de analoge druk komt. Mijn ervaring is dat van een negatief scan het bijna onmogelijk is om een goede indruk van de oorspronkelijke druk te krijgen. Beter is dan het positieve beeld te scannen. Hiervoor voldoen de meeste flatbed scanners goed.
Een ander verhaal is het als je toch rechtstreeks van het negatief wilt werken. Als previsualisatie of omdat je om andere redenen geen afdruk hebt. Daar ik in de buurt van nijmegen woon kan ik je geen adressen in brussel of omgeving aanraden. Zelf ben ik in het gelukkige bezit van een Flextight van imacon dus dat zal je ook niet veel verder brengen gezien de prijscategorie. Wat niet wegneemt dat het in mijn ervaring het instap punt is als je met een hybride werkwijze niet op kwaliteit wilt inleveren t.o.v. de kwaliteit die een vergroter je kan geven.