Quote Originally Posted by Merlin View Post
Ik ben de laatste tijd een beetje emotioneel. Dat heeft iedereen wel eens in z'n leven. Ik ga er bewust mee om. Zo probeer ik nu bewust emotionele foto's te maken. Dat is niet gemakkelijk. Denk er maar eens over na.
Het zal bij ieder wel verschillend zijn, maar de uitstraling van een druk krijgt mijn stemmingen mee. Als gevolg kunnen drukken van een zelfde negatief op verschillende dagen flink verschillen. En als de stemmingen aan wilde plotselinge variaties (emoties) onderhevig zijn, komt dat in een druk terug. Ja, en zo wordt je jaren later nog herinnerd aan een dergelijke periode bij het weerzien van de druk. Dat overkomt mij wanneer ik bij iemand op bezoek ga, die een druk van m ij uit een dergelijke periode aan zijn muur heeft hangen.

Ik denk dat bij het maken van de opname en druk de stemmingen als het ware automatisch meekomen. Bij het naderhand bekijken van de drukken komt het nadenken achteraf; het uitsorteren van de brij.

Hoe dat bekijken van de fotos verloopt, kan heel verschillend zijn. De een doet dat alleen en een ander doet dat liever met anderen in gezelschap. Het is maar welke communicatie je prefereert.

Jed