Quote Originally Posted by argentic
Sjonge, vier subscribers erbij. Geweldig. Als ik bedenk hoe weinig informatie ik tegenwoordig nog uit tijdschriften kan halen, en hoeveel ik hier telkens weer leer op Apug, dan is die 12 $ per jaar voor mij erg goedkoop.

Ik weet dat Sean vorig jaar ongeveer 1200 $ aan kosten had. Want hij moest niet alleen de serverkosten betalen maar ook de nieuwe sofware die het o.a. mogelijk maakte om forums in andere talen te creŽren. En ik weet niet hoevel schijfruimte en bandbreedte Apug gebruikt, maar met 4500 leden en minstens evenzoveel berichten per maand, die bovendien niet gewist worden, kan dat aardig oplopen. Dat heeft hij aanvankelijk allemaal uit eigen zak betaald.

Desondanks heeft Sean nooit en te nimmer verlangd dat mensen voor Apug betalen. Als je de site wilt steunen, dan maak je geld over. Als je gratis mee wilt liften ben je evengoed welkom. Belangrijk is de gemeenschappelijke passie voor analoge fotografie. Maar als ik bedenk wat ik tegenwoordig voor een kop koffie of een patatje moet betalen, dan zijn die 12 $ per jaar een schijntje.

Dit moest me even van het hart
Ben het ermee eens dat dit forum een geweldig platform is voor de analoge zwartwerker. Welke kwalificaties moet je hebben om subscriber te worden en wat wordt er dan van je verwacht. Of moet ik het simpeler zien en subscriber zien als een soort contributie o.i.d.
Als dat zo is dan ben ik er wel voor te porren hier een steentje aan bij te dragen als iemand mij laat weten wat ik moet doen om dat te realiseren.

harry