Quote Originally Posted by fred
http://www.ephotozine.com/equipment/...fm?test_id=115

Is ook interessant en een oplossing!

Harry??? :-)
Goed speurwerk. Kende deze nog niet. Als ik er snel naar kijk valt me het volgende op. Je kunt er alleen maar één formaat papier in kwijt. Dat beperkt je in het gebruik. Voor calibratiestroken gebruik je maximaal 2,5 tot 5cm brede stroken evenals voor de gray scale of zoneliniaal die je wilt maken. Daarnaast is de ervaring die ik heb met mijn eerste prototype dat ik voor te licht (lees dun) materiaal heb gekozen 2,5 mm. Met als resultaat dat het bord ging verschuiven tijdens het maken van de stroken. Mijn laatste versie is het grondbord van 10 mm speciaal materiaal. De opbouw van de panelen hoeft dan niet meer zo dik te zijn. Stabiliteit is met sprongen vooruitgegaan.
In mijn opbouw heb ik tbv van een nauwkeurige verschuiving een zaagtand systeem gemaakt waarmee je precies op de goede afstand de "slider" kunt inrasteren. Tevens wilde ik geen 3 verschillende bordjes op de werktafel hebben en heb ik ervoor gekozen alles in een systeempje onder te brengen.
Begrijp dat er interresse is. Zal de komende week eens informeren wat een en ander zou moeten kosten als we een serietje kunnen laten maken.
Als er nog meer liefhebbers zijn dan wordt het prijstechnisch nog interresanter.

harry