Dames, Heren,

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik heet bas, en fotografeer veel voor de hobby (analoog z/w). Ik gebruik meestal Ilford 200 35mm met Nikon en Olympus spiegelreflex camera's.
Voorheen liet ik mijn rolletjes altijd ontwikkelen en afdrukken voor een relatief knappe prijs bij de lokale fotoboer. (rond de acht euro)
Maar helaas is deze wegens ziekte gestopt. Zijn vrouw bedient de kassa en ze doen niet meer aan analoog.
Dus ik met de rolletjes naar de Hema, maar daar betaalde ik 12 euro voor.

Nu krijg ik tot mijn grote vreugde een doka-set van mijn oom, ik moet nog even kijken wat ik precies krijg, maar ik weet dat het gaat om ontwikkeltank, vergroter, warmtespiraal, thermometer, en ontwikkeltanken.

Het leek mij leuk om te beginnen met het zelf ontwikkelen van de films, en in eerste instantie in te scannen. Later wil ik het afdrukproces onder de knie krijgen..

Nu ben ik dus nog echt een beginner op dit gebied. Ik heb goede ervaringen met de Ilford films, maar ik ben benieuwd naar wat jullie aanraden

Combinatie van :
Film + Chemie

Welke film en welke chemie raden jullie aan, in acht nemend dat het niet professioneel hoeft te zijn. Het is echt voor de hobby, en ik heb een vrij breed budget, maar niet té breed. Het moet wel leuk blijven.

Oh ja, een handleiding voor het ontwikkelproces in de vorm van een duidelijke + simpele internetsite of boekje lijkt mij ook handig. Suggesties?

(Misschien dat hier al meer vragen over zijn gesteld, ik heb even gezocht op het forum maar kon zo snel niet een concreet antwoord vinden.)