Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Om een of andere reden is de combinatie acros 100 en pyro ontwikkelaar onbetrouwbaar. Resulterend in ongelijke ontwikkeling. Een aangrijpings punt hierbij is te tijd die de film "bloot staat aan de omgevings lucht. Dat wil zeggen dat een negatief welk een tijdje voor het belichting frame van de camera zit, soms enkele dagen tot weken, anders wordt dan "verse" film. Het zou kunnen dat het opnemen van luchtvochtigheid de oorzaak is, of juist het uitwasemen van stoffen die in de film aanwezig zijn. Daarom acros film en pyro is geen aanrader.
Gezien het aantal problemen rond pyrocat HD( gepubliceerd bijv. op APUG), denk ik dat het probleem in de ontwikkelaar en niet in Acros 100 moet worden gezocht. Voor mij is veel aandacht voor een ontwikkelaar een verdacht signaal. En als de samenstelling van de ontwikkelaar bijgesteld moet worden, is het helemaal verdacht. Ik houd het op: geen nieuws goed nieuws.
Dat is ook een reden dat ik niet met gemengde catechol ontwikkelaars in de slag ben gegaan. Mijn ervaring met een zuivere catechol ontwikkelaar en acros 100 is zondermeer goed in de zin van betrouwbaarheid. De beeldkwaliteit van acros 100 staat mij niet zo aan, maar dat is een kwestie van smaak.

Jed