Quote Originally Posted by leicam5 View Post
Jed, ik heb tot nu toe geen noemenswaardige problemen gehad met Pyrocat HD, in tegendeel zelfs, de resultaten zijn zonder meer schitterend te noemen, in het bijzonder met Tri-X en PanF. Alleen is, naar mijn spijtige ervaringen, de combinatie met FOMAPAN op z’n minst ongelukkig te noemen. Maar juist, FOMA is inderdaad een ander paar mouwen, en hier niet aan de orde.

Philippe
In het verleden heb ik pyrocat HD wel eens gemaakt. En net als met PMK was het problematisch om een proportionele stain te verkrijgen. Verder hebben beide ontwikkelaars de neiging om een flinke acutance te veroorzaken Pyrocat HA(cutance) zou een betere benaming zijn. Voor MF of 35 mm kan dat zijn voordelen hebben, maar voor grootbeeld is het voor mij niet op zijn plaats. PMK is inmiddels al weer in grote mate van het toneel verdwenen. Ik vraag mij af wat het lot van pyrocat HD zal zijn. Zolang ik de nodige problemen gepubliceerd zie, lijkt het veel op de levensloop van PMK. De pyrocat HD formuleringen werden in de 30 er jaren al gebruikt en zijn weer van het toneel verdwenen.
Ik werk ook met catechol, maar een heel andere formulering. Daardoor is het geen high acutance maar een high definition ontwikkelaar.
Maar ieder moet werken met dat wat hij plezierig vindt. Er zijn zovele formuleringen!

Jed