Hallo mensen op Apug!

Even voorstellen, ik in steekwoorden: Jelle, 19, student, Leeuwarden, Rolleiflex 3.5f + Mamiya 645, Vervallen interieur (urban exploring).

Ik zie dat er hier een paar mensen zijn met een mooie Shen Hao TC, dus dit leek mij de perfecte plek om gericht vragen te kunnen stellen en misschien te settelen. Ook lijkt mij dit forum niet zo gesloten als de rest van de fotografiefora. Hello everybody!

Ik wil mijn eerste stapjes in grootformaat wereld zetten en een Shen Hao leek mij een prima camera om mee te beginnen afgaand op vele reacties op internetfora. Ik wil de camera vooral gebruiken voor mijn "urban exploring" avonturen. Omdat ik alle tijd en rust heb/vindt op zo'n lokatie lijkt het mij geweldig om nog een stapje "dieper" te gaan dan 6x6. Nog meer zen, nog meer fotografisch avontuur.

Na wat onderzoek kwam ik uit op deze eisen uit: hout+aluminium (licht, portabel), loopbodem (klein) en 4x5 (lijkt mij eerst wel genoeg om mee te beginnen). Zodoende kwam ik op Shen Hao uit. Nou zijn er meerdere types bijvoorbeeld: HZX 4X5-IIA en de TZ45-IIB, maar ik heb niet genoeg kennis om ze via de specs te kunnen beoordelen. Dus mijn vraag (1) aan jullie is: Waar verschilt het zich in en waar moet ik misschien nog meer op letten?

Ook ben ik opzoek naar iemand die mij een keer een dagje op sleeptouw wil nemen zodat ik kan kijken of het wel echt wat voor mij is en om mij de basis bij te brengen.